Helppo tonnikalapastavuoka uupuneille
Paljon tämän helpommaksi ei ruoanlaitto enää voi tulla. Aineet vuokaan ja uuniin.
Keittiö ei sotkeennu ja tiskiä ei synny. Voiko tätä edes ruoanlaitoksi kutsua?
Tonnikalapastavuoka syntyy ilman sotkua ja tiskiä sekoittamalla kaikki ainekset suoraan uunivuoassa. |
Hinta tällä tonnikalapastalla ei ole mahdottoman korkea, n. 11–12 euroa koko vuoka.
Ja kohtuullisen terveellistäkin tämä on. Kevyempää tästä saisi vaihtamalla kerman maitoon.
Tämä ruoka oli yksi pelastajista, kun olin aivan loppu suuritarpeisen vauvan kanssa, joka nukkui vain 30 minuutin päiväunia ja nekin hyvin usein sylissä.
Helppo tonnikalapastavuoka 6–8 annosta
1 pss eli 200 g sipulikuutioita (pakaste)
2 valkosipulinkynttä murskattuna (tai 1 tl valkosipulijauhetta)
3 purkkia tonnikalaa öljyssä, valutettuna
1 kg paseerattua tomaattia
3 dl vettä
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl kuivattua basilikaa
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
500 g täysjyväpastaa (esim. fusilli)
4 dl ruokakermaa
Pinnalle:
n. 200 g juustoraastetta
(tuoreita yrttejä, kuten basilikaa)
Laita uuni kuumenemaan. Mittaa ainekset "raakana" n. 30 x 40 cm uunivuokaan ja sekoita kauhalla tai kahdella. Ripottele juustoraaste pinnalle. Paista uunissa alatasolla 175 asteessa 45 minuuttia. Laita kello soimaan, koska uupuneena ruoat tuppaa unohtumaan uuniin.
Vinkki: Lisää sekaan viipaloituja oliiveja, jos olet niiden ystävä. Myös paprikakuutiot ja porkkanaraaste sopisivat oikein hyvin joukkoon, jos jaksamista ja viitseliäisyyttä on enemmän.
Suolaa tässä reseptissä on mielestäni maltillisesti, joten ruoka sopii lapsillekin.
Ainekset mittaa ja sekoittaa noin 15 minuutissa, mutta uunissa menee tietysti aikansa ja toinen tovi vielä jäähdytellessä ja ruoan vetäytyessä. Itse ryhdyin tänään tämän kokkailuun noin 1,5 tuntia ennen ruoka-aikaa eli annoin ruoan jäähtyä hellan päällä melkein puoli tuntia. Siten ruoka oli juuri sopivan jäähtynyttä lapsellekin suoraan tarjottavaksi.
Jostain syystä meidän lapsi ei ole tonnikalasta kuitenkaan vielä innostunut, joten äiti saa syödä taas koko vuoan.
Parasta tässä ruoassa on, että sen valmistaa hyvin pienellä työllä, ja vuoasta riittää myös pitkään.
Kaikki raaka-aineet ovat myös hyvin säilyviä, joten tämä on täydellinen hätävararuoka tai esimerkiksi viikon viimeinen ruoka ennen seuraavaa kauppareissua.
Kommentit
Lähetä kommentti