Helppo tonnikalapastavuoka uupuneille

Paljon tämän helpommaksi ei ruoanlaitto enää voi tulla. Aineet vuokaan ja uuniin. 

Keittiö ei sotkeennu ja tiskiä ei synny. Voiko tätä edes ruoanlaitoksi kutsua?

Tonnikalapastavuoka syntyy ilman sotkua ja tiskiä sekoittamalla kaikki ainekset suoraan uunivuoassa.

Hinta tällä tonnikalapastalla ei ole mahdottoman korkea, n. 11–12 euroa koko vuoka. 

Ja kohtuullisen terveellistäkin tämä on. Kevyempää tästä saisi vaihtamalla kerman maitoon.

Tämä ruoka oli yksi pelastajista, kun olin aivan loppu suuritarpeisen vauvan kanssa, joka nukkui vain 30 minuutin päiväunia ja nekin hyvin usein sylissä.

Tonnikalapastavuoka on kiireisen ja uupuneen kokin pelastus, jota kelpaa tarjota vaikka vieraillekin. Ripottelin pakkasesta basilikaa vielä päälle. Harvoin koko basilikaruukku menee yhteen ruokaan. Ylijääneet lehdet kannattaa pakastaa, niin välttyy hävikiltä.

Helppo tonnikalapastavuoka 6–8 annosta

1 pss eli 200 g sipulikuutioita (pakaste)

2 valkosipulinkynttä murskattuna (tai 1 tl valkosipulijauhetta)

3 purkkia tonnikalaa öljyssä, valutettuna

1 kg paseerattua tomaattia

3 dl vettä

2 tl kuivattua oreganoa

2 tl kuivattua basilikaa

1,5 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

500 g täysjyväpastaa (esim. fusilli)

4 dl ruokakermaa

Pinnalle:

n. 200 g juustoraastetta

(tuoreita yrttejä, kuten basilikaa)


Laita uuni kuumenemaan. Mittaa ainekset "raakana" n. 30 x 40 cm uunivuokaan ja sekoita kauhalla tai kahdella. Ripottele juustoraaste pinnalle. Paista uunissa alatasolla 175 asteessa 45 minuuttia. Laita kello soimaan, koska uupuneena ruoat tuppaa unohtumaan uuniin.

Rahaa säästyisi pilkkomalla itse sipulit ja raastamalla juustot. Tässä tarkoituksena on kuitenkin ruoka, joka onnistuu silloinkin kun voimia kokkaamiseen ei oikeastaan olisi yhtään. Mahdolliset ylijääneet juustoraasteet kannattaa nekin laittaa pakkaseen. Valion Arki Juustoraaste on minusta niin hyvää, että ostan aina sitä, vaikka se ei olekaan ihan kaikista halvinta. Ja kotimaisuus on tietysti plussaa.

Vinkki: Lisää sekaan viipaloituja oliiveja, jos olet niiden ystävä. Myös paprikakuutiot ja porkkanaraaste sopisivat oikein hyvin joukkoon, jos jaksamista ja viitseliäisyyttä on enemmän.

Suolaa tässä reseptissä on mielestäni maltillisesti, joten ruoka sopii lapsillekin

Ainekset mittaa ja sekoittaa noin 15 minuutissa, mutta uunissa menee tietysti aikansa ja toinen tovi vielä jäähdytellessä ja ruoan vetäytyessä. Itse ryhdyin tänään tämän kokkailuun noin 1,5 tuntia ennen ruoka-aikaa eli annoin ruoan jäähtyä hellan päällä melkein puoli tuntia. Siten ruoka oli juuri sopivan jäähtynyttä lapsellekin suoraan tarjottavaksi.

Jostain syystä meidän lapsi ei ole tonnikalasta kuitenkaan vielä innostunut, joten äiti saa syödä taas koko vuoan.

Parasta tässä ruoassa on, että sen valmistaa hyvin pienellä työllä, ja vuoasta riittää myös pitkään. 

Kaikki raaka-aineet ovat myös hyvin säilyviä, joten tämä on täydellinen hätävararuoka tai esimerkiksi viikon viimeinen ruoka ennen seuraavaa kauppareissua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

3 v. neuvola meni aivan penkin alle – lapsi kieltäytyi Lene-testistä

Korvatulpat tehokäyttöön 3-vuotiaan jatkuvan huudon vuoksi

Elämän yksinkertaistaminen: elämäntapana minimalismi

Kaipaan aikaa ennen lasta: 7 asiaa, jotka silloin olivat toisin

Traumatisoituneet päätyvät hoitoalalle, eikä mikään voi heitä tältä virheeltä pelastaa?

31 työhakemusta takana – pitäisikö palata suosiolla hoitotyöhön?

Ennen suuritarpeista poikaani en osannut kuvitella kuinka nääntyneeksi ja yliajetuksi tulisin itseni tuntemaan

Vetkuttelin hormonikierukan asennusta: lopulta se oli yllättävän miellyttävä kokemus

Kannattaako koiran hankkiminen? Negatiiviset puolet jäävät usein huomiotta koirakuumeessa

Yöimetyksen lopetus 3-vuotiaana – vinkit, kokemuksia ja ajatuksia